Buna ziua, bine ati venit pe la mine. Nu stiu de ce ganditi voi ca public aceste retete pe care le incerc eu. Va spun eu: deoarece, de cele mai multe ori, le gasesc gustoase si rentabile. Si a vi le darui cu recomandarea de a le testa si voi, este un gest extrem de mic din partea mea cu care as putea veni in ajutorul vostru intr-o zi in care poate nu aveti idee ce sa gatiti. Accept ca gusturile nu se discuta, de aceea, va rog sa aruncati o privire peste ingredientele retetelor, si abia dupa ce vedeti daca sunt printre ele unele care nu va plac si nici nu pot fi inlocuite, sa le ignorati. Proverbul turcesc de azi, asta si spune: “Mancarea cea mai buna este cea pe care o ai.” De ce sa cautam la restaurante si fast-food-uri bunatati scumpe si pline de E-uri in loc sa ne facem acasa ceea ce ne permitem si sa ne multumim cu aceasta? Astazi, am sa va sugerez o reteta originala de aperitiv. Spun originala, caci pana s-o gatesc eu, n-am mai mancat-o niciodata, nicaieri. Ingrediente: 150 g orez, o punga amestec mexican (aprox. 350g), 100 g sunca de Praga (taiata cubulete), 4 linguri smantana, 5 oua, 150 g cascaval ras, 1-2 linguri faina, 1 praf de copt, patrunjel verde tocat, sare, piper. Preparare: In timp ce fierbem pentru 10 min. orezul (spalat inainte bine, in 3-4 ape), calim in putin ulei amestecul mexican, pana se inmoaie legumele.
Puneti orezul la scurs si acoperiti-l pentru inca 10 min., sa se umfle. (Puneti sare si-n apa in care fierbeti orezul, si peste legumele calite.) Intre timp, punem intr-un castron mare sunca taiata cubulete (puteti pune orice mezel va place, sau carne fiarta de pui, la o adica, dar va recomand sunca; eu am pus si un carnacior de Bavaria, o nebunie!), ouale batute cu smantana, sare, piper, patrunjelul tocat, legumele calite si orezul. Amestecam, mai punem 1-2 linguri de faina (in functie de cat de lichida v-a iesit compozitia) si praful de copt. Punem compozitia in forme de chec sau de cozonac (mie mi-au iesit doua de 900 g) in care am pus hartie de copt. Putem folosi si formele de briose din silicon, daca aveti. Presaram deasupra cascavalul ras si dam “checurile” acestea la cuptor. (Preincalzit inainte, stiti voi.) Se mananca atunci cand se poate taia din ele, cam la 25-30 min. dupa ce le-am scos din cuptor. Eu nu mananc orezul, cartofii si pastele cu paine, asa ca mananc si acest aperitiv bogat , gol. Berea se potriveste perfect. (Nu si la serviciu, daca v-ati luat la pachet acest delicios aperitiv.) Va urez succes. Se face relativ repede, nu costa exagerat fata de oricare alta mancare, e satioasa, foarte buna, estetica. Tineti cont ca intram in Postul Craciunului, asa ca ar fi bine sa va grabiti, daca vreti sa vedeti cat de bun este. This slideshow requires JavaScript.
0 Comentarii